Inlägget gjort

7 tips jag har för impulskontroll

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/1/d/dotscharge.com/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4358

En vanlig effekt av bipolär sjukdom, även om det kan vara långt mellan episoder, är starka impulser. Impulser som kan ställa till det. Vanligtvis impulserna starkare och svårare att hantera i en hypomani eller en mani. Här kommer 7 praktiska tips från Brad Hoefs.

  1. Mer självdisciplin till skillnad från att bara göra saker när jag känner för det eller har en impuls att göra det. Även om jag har problem med prokrastinering (att skjuta upp det jag skall göra), upplever jag att ju mer disciplinerad jag är att göra det jag förutsatt mig att göra får mig att må bättre. Jag känner mig känslomässigt stabilare, mår fysiskt bättre och sover bra.
  2. Alltid vara medveten om vad som händer omkring mig. Vad jag känner och tydliggöra vad om är viktigt att göra på min “att göra lista”
  3. Förstå och agera på mina triggers. När jag blir triggad är det så lätt att bli impulsiv. Så om jag har koll på mina triggers kan jag bättre hålla kolla på de kan jag lättare begränsa de känslor som skulle kunna leda till oönskade konsekvenser
  4. Ta kontroll över vad jag säger. Istället för att bara kasta ur med när jag är arg har jag upptäckt att det är bättre att vänta tills känslorna lagt sig. Sanning att säga så är det för lätt att skada andra. Det går inte att ta tillbaka det som är sagt.
  5. Ta ansvar inför andra för att kontrollera mina impulser. Speciellt viktigt när dom ser beteenden hos mig som skulle innebära att jag har svårt att kontrollera dom
  6. Att använda diagnosen bipolär är ingen ursäkt. Visst det finns det tillfällen då det säkert är rimligt att skylla på min bipolära sjukdom. Det till trots vill jag inte använda det som som en ursäkt,
  7. Jag kan göra de ovanstående sex punkterna. Jag skulle kunna säga, “så är det” istället, det är min bipolära sjukdom som ställer till det. Gilla läget.

Idag med medicin, insikter och självdisciplin är det lättare att hantera impulserna.

Dela
Twittra
Dela
Pin
Email